Voormalig VRT-reporter Fred Janssen overleden

Bron © BELGA

Foto: Vum

Fred Janssen, voormalig programmamaker en reporter van de openbare omroep, is overleden. Tijdens zijn loopbaan bij BRT en VRT maakte hij programma’s als ‘Echo’, ‘Terloops’, Afrit 9’ en ‘NV De Wereld’. Janssen is overleden aan de gevolgen van kanker, meldt VRT Nieuws op zijn website.

Fred Janssen (°1947 in Neerpelt) maakte tijdens zijn studententijd in 1967 al radio bij de toenmalige Omroep Limburg. Begin jaren 70 stapte hij over naar de televisie en werd reporter voor het iconische tv-programma “Echo”, een wekelijks programma met human interest nieuwtjes die “Het Journaal” niet haalden. Samen met collega Jan Van Rompaey presenteerde hij nadien “Magesien”, het eerste satirische programma van de openbare omroep. Daarna was hij van 1974 tot 1989 een van de vaste medewerkers van “Terloops”, opnieuw een human interest-programma.

Janssen beëindigde zijn carrière als producer-eindredacteur van een reeks programma’s over “De Zoo” in het kader van “Het leven zoals het is”. In 2008 ging hij met pensioen. Jan Van Rompaey noemt hem een “erudiete man die een mooie carrière gehad heeft”. “Hij kon heel goed omgaan met mensen wat hem perfect maakte voor programma’s als Echo en Terloops”.

AANGERADEN