Oliver Naesen fietst met “dik ei onder knie”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Oliver Naesen was één van de 112 renners die ten val waren gekomen, of opgehouden werden door diezelfde val, op 4 kilometer van de finish tijdens de openingsetappe van de BinckBank Tour. De oud-Belgisch kampioen werd nadien over de eindmeet geduwd door de regerende Belgische kampioen, Dries De Bondt die ook duidelijke sporen van een val droeg. Naesen hield heel die tijd zijn rechterbeen uit het klikpedaal en vreesde voor een scheur van de ligamenten.

Volg hier LIVE de etappe in en rond Aalter!

“Ik heb me al beter gevoeld maar het valt al bij al nog mee”, stelde Naesen voor de start van de, uitgeregende, tweede etappe van de BinckBank Tour in het Oost-Vlaamse Aalter.

“Opgeven is iets wat ik niet graag doe. Ik vreesde in eerste instantie wel het ergste. Er zat onmiddellijk een fiks ei onder mijn knie. Dat bleek naderhand vol te zitten met vocht en wat bloed. Maar blijkbaar zijn de ligamenten niet geraakt. Mocht de Ronde van Vlaanderen in het gedrang komen, zou ik de moeite niet doen om verder te rijden in deze BinckBank Tour. Bij het losrijden gisteren ondervond ik wel wat pijn toen de trapper helemaal bovenaan stond, maar het valt mee dus rijden we verder”, aldus Naesen.

Oliver Naesen fietst met “dik ei onder knie”
Foto: Photo News
Oliver Naesen fietst met “dik ei onder knie”
Foto: BELGA
AANGERADEN