Vijf renners startten niet meer in BinckBank Tour

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Van de 112 renners die tegen de vlakte gingen of werden opgehouden door de val die plaats had op 4 kilometer van de eindmeet tijdens de eerste etappe van de BinckBank Tour, hebben er slechts 5 de start van de tweede etappe niet genomen.

Het peloton kreeg gisteren/woensdag een onvoorziene rustdag omdat de tijdrit in Vlissingen niet plaats kon hebben door de verscherpte coronamaatregelen bij onze noorderburen. Donderdag begon men in Aalter dus aan de tweede rit. Die Oost-Vlaamse gemeente organiseert de start en aankomst van de etappe nadat om diezelfde reden ook Philippine van de Nederlandse overheid niet gemachtigd was de BinckBank Tour vandaag te ontvangen.

Stijn Steels (Deceuninck-Quick Step) gaf op met een breuk van de scafoide. De Oost-Vlaming wordt eerstdaags geopereerd en mag een kruis maken over het verdere verloop van zijn seizoen dit jaar.

Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) gooide eveneens de handdoek. De oud-wereldkampioen stapte uit de race omdat hij te veel hinder ondervond van de breuk aan de knieschijf. Deze liep hij op tijdens de openingsetappe van de Tour de France. Gilbert hervatte in de Ronde van Luxemburg en reed aansluitend de Gooikse Pijl, waar hij op 150 meter van de finish strandde, en het Belgisch kampioenschap.

Jenthe Biermans (Israel Start-Up-Nation) liep diverse diepe schaafwonden en kneuzingen op en kon eveneens zijn weg niet verder zetten. In zijn team deelden ook nog Guillaume Boivin en Mads Schmidt Würtz in de klappen. Zij konden wel de start nemen.

Bij Sport Vlaanderen-Baloise bleven Thimo Willems alsook Gilles De Wilde aan de kant. Laatstgenoemde viel in allerlaatste instantie in voor Edward Planckaert die van de sokken werd gereden op training. Zowel Willems als De Wilde moeten even herstellen van hun schaafwonden en kneuzingen.

AANGERADEN