Werkstraf voor moeder die zoon in de rug stak met keukenmes

Foto: mhb

Brugge -

Een 51-jarige Brugse vrouw heeft 80 uur werkstraf gekregen omdat ze haar zoon tijdens een ruzie met een keukenmes in de rug stak.

Op 20 januari vorig jaar ging J.T. (51) in de clinch met haar zoon in haar woning in Jezuïetengoed in Brugge. Daarbij stak de vrouw haar zoon in de onderrug met een keukenmes. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar was niet in levensgevaar. De politie trof zijn moeder aan bij de buren. Ze had het mes bij zich en gaf toe dat ze gevochten had.

Ruzie over geld

Volgens de zoon heeft zijn moeder financiële problemen en ging de ruzie over geld. Toen hij merkte dat ze de ontmoeting stiekem aan het filmen was met haar smartphone zou de ruzie uit de hand zijn gelopen. “De beklaagde krabde in zijn gezicht en beet hem in de handen opdat hij de gsm zou loslaten”, verduidelijkte de procureur. “Toen dit niet lukte, liep ze naar de keuken om een mes.”

J.T. zelf draaide de rollen om. Ze stelde dat haar zoon kwalijke roddels verspreidde over zijn zus. Naar eigen zeggen wou ze beelden van het gesprek doorsturen naar haar dochter en toen haar zoon dit merkte, zou hij door het lint zijn gegaan. “Hij greep me bij de keel en duwde me in de zetel”, snikte ze tijdens het proces. “Ik kon de politie niet bellen omdat hij mijn gsm had. Toen heb ik dat mes genomen.”

Stoppen met roddels

Advocaat Mathieu Langerock drong aan op de gunst van de opschorting. “Die ruzie had niets met geld te maken, want mijn cliënte heeft geen financiële problemen. Ze wou enkel dat haar zoon, die bekendstaat voor geweld, stopte met roddels te verspreiden. Ze handelde uit colère en onmacht.”

Hoewel de procureur een positief advies gaf voor de opschorting, gaf de rechter J.T. donderdag 80 uur werkstraf.

Door Arne Franck
AANGERADEN