Zieke Alison Van Uytvanck moet opgeven op Roland-Garros

Na een lijdensweg van 48 minuten staakte een zieke Alison Van Uytvanck (WTA 65) haar tweede ronde-duel tegen Irina Bara (WTA 142). De 26-jarige Brabantse voelde zich draaierig en had last van hartkloppingen.

De Roemeense qualifier stond 6-1, 4-0 op voorsprong toen Van Uytvanck, die eerder in de match medische assistentie had gekregen, het zinloze van de situatie inzag. Stevig balen voor de 26-jarige Brabantse, die een sterke openingsmatch had afgewerkt en die met dit duel tegen het nummer 142 een fraai perspectief op haar eerste derde ronde in een major sinds Wimbledon 2018 had gekregen. “Ik voel me al sinds zondag niet echt lekker. Ook in mijn eerste wedstrijd had in aanvankelijk een slecht gevoel, toen ging dat voorbij naarmate de match vorderde; dit keer niet.”

Het was al snel duidelijk dat er iets grondigs fout zat met Van Uytvanck. Haar benen misten alle energie, haar slagen alle kracht en doeltreffendheid. Na de eerste set - die in amper 23 minuten met 6-1 naar de Roemeense was gegaan - riep ze medische assistentie in. Twee medici ontfermden zich langdurig over haar, bloeddrukmeter incluis, maar baten deed het niet. Ook in de tweede set sleepte Van Uytvanck zich voort over het terrein. Na tien minuten en bij een 4-0 tussenstand hield ze het voor bekeken. “Ik voelde me draaierig en mijn hart begon fel te kloppen. De dokter op de baan kon me niet veel wijzer maken, maar terug in België zal ik zeker een bloedanalyse laten uitvoeren.”

Van Uytvanck staat vrijdag nog geprogrammeerd in de tweede ronde van het dubbelspel, samen met haar partner Greet Minnen. Ze hoopte dat een nachtje rust voldoende beterschap zou brengen.

Door Marc Vermeiren
AANGERADEN