Live action ‘The lion king’ krijgt sequel over vroege jaren van Mufasa

Bron © VARIETY

Mufasa (links) krijgt zijn eigen film Foto: AP

Disney komt met een vervolg op ‘The Lion King’. Niemand minder dan Barry Jenkins, de filmmaker achter ‘Moonlight’ en ‘If Baele street could talk”, zal de film regisseren over de vroege jaren van Simba’s papa Mufasa.

“Door mijn zus te helpen bij het opvoeden van twee kindjes in de jaren ‘90, ben ik opgegroeid met deze personages”, zei Jenkins. “De kans krijgen om met Disney samen te werken om dit prachtige verhaal over vriendschap, liefde en nalatenschap uit te breide nis een droom die uitkomt”, zei Jenkins over het nieuws. De film wordt een voortzetting van de remake uit 2019 die geregisseerd werd door Jon Favreau. De reboot kreeg gemengde recensies maar genereerde wereldwijd meer dan 1,5 miljard dollar.

De film zal naar verluidt focussen op de beginjaren van Mufasa, de vader van Simba wiens dood door velen als een van de meest aangrijpende momenten uit de tekenfilmgeschiedenis wordt beschouwd. Jeff Nathanson, die het scenario voor de film uit 2019 schreef, keert deze keer ook terug om de follow-up te schrijven. Disney heeft nog geen releasedatum aangekondigd voor het vervolg. Door de coronapandemie en het drukke programma van Jenkins is het ook nog onduidelijk wanneer de productie van de film met heel wat special effects zal starten. Na het winnen van een Oscar voor “Moonlight” en een nominatie voor het scenario van“Beale Street”, is er veel vraag naar Jenkins. Hij maakte onlangs “The Underground Railroad” voor Amazon Video, gebaseerd op de gelijknamige roman van Colson Whitehead. Daarnaast is Jenkins ook van plan een biopic van choreograaf Alvin Ailey te regisseren.

Door lto