Kunstbeurs Brafa stelt haar editie van 2021 met een jaar uit

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De kunstbeurs Brafa slaat in 2021 een jaar over omwille van de onzekerheid rond de coronapandemie. Die beslissing werd donderdag tijdens een buitengewone algemene vergadering genomen door organisator vzw Antiekbeurs van België. De 66ste editie van de beurs keert in januari 2022 wel terug naar Tour & Taxis.

Brafa is een internationale kunstbeurs die gemiddeld 130 exposanten telt en van wie liefst twee derde uit het buitenland komt. Onder de vele tienduizenden bezoekers, verzamelaars en handelaars - vorig jaar was dat een recordaantal van 86.000 - zijn ook een groot aantal afkomstig uit het buitenland.

Hoewel de wens om het evenement te organiseren er was, is toch beslist dat de coronacrisis en de negatieve reisadviezen voor te veel onzekerheid zorgen. “Aan het organiseren van een evenement als Brafa gaan enkele maanden van voorbereiding vooraf en er zijn veel partijen bij betrokken. Nu een besluit nemen leek ons het verstandigst. Ik wil al onze exposanten, partners en sponsors hartelijk danken voor hun begrip en hun steun”, aldus Harold t’Kint de Roodenbeke, voorzitter van Brafa. De editie 2022 van Brafa vindt plaats van 23 tot en met 30 januari.

AANGERADEN