Bryan Adams, Marvin Gaye en Niels Destadsbader: Joe laat luisteraars top 2000 beste platen samenstellen

Wanneer luisteraars van Joe in een romantische bui zijn, grijpen ze naar  van Bryan Adams. 

Wanneer luisteraars van Joe in een romantische bui zijn, grijpen ze naar van Bryan Adams. ©  Inge Kinnet

Volgende week trappen de presentatoren van radiozender Joe de Top 2000 af. De komende tijd sturen ze de 2000 beste platen ooit gemaakt de ether in. En welke platen dat zijn, dat konden de luisteraars zelf mee bepalen via een stemtest op de website. Afgaande op de resultaten krijgen we straks Niels Destadsbader, Bryan Adams en de Backstreet Boys te horen.

Wout Desmytere

Meer dan 2000 luisteraars trokken de afgelopen weken naar de website van Joe om ervoor te zorgen dat hun favoriete nummers binnenkort nog eens gedraaid worden. Indien ze nog niet zeker waren van hun stuk, konden ze de stemtest invullen om inspiratie op te doen. Ze kregen dilemma’s voorgeschoteld waar menig muziekliefhebber al decennialang zijn hoofd over breekt. Beatles of Rolling Stones? Clouseau of de Kreuners?

Wat leren we daaruit? Dat de luisteraar liever de Backstreet Boys hoort dan de Spice Girls. Dat ze, als ze echt moeten kiezen, toch nog steeds liever naar Michael Jackson luisteren dan naar Prince of Madonna. En dat, met 52 procent van de stemmen, Niels Destadsbader toch net iets beter in de markt ligt dan Stromae.

Marvin Gaye in de slaapkamer

Voor een streepje romantiek wordt veelal terug gegrepen naar Bryan Adams. Zijn (Everything I do) I do it for you wordt uitgeroepen tot zowel het mooiste liefdesliedje als de ideale openingsdans. Als we naar alle deelnemers kijken, tenminste. Wie naar mannen en vrouwen apart kijkt, ziet dat vrouwen graag Ed Sheeran hun openingsdans laten verzorgen. Mannen kiezen dan weer eerder voor Nothing else matters van Metallica. Bryan Adams als ideaal compromis, wie had dat ooit durven te denken?

Sexual healing van Marvin Gaye wordt dan weer gekozen als ideale seksplaat, nog meer dan Je t’aime moi non plus of Like a virgin. En wie zin heeft in een melige, cheesy filmsoundtrack kiest meestal voor I’ve had the time of my life uit Dirty dancing.

Aan het einde van de test kregen de luisteraars te zien met welke BV hun muzieksmaak het best overeenkomt. Blijkt dat zowat 10 procent van de deelnemers hun muzikale voorkeuren deelt met Willy Sommers, al komen Jan Verheyen en tennisster Alison Van Uytvanck ook dicht in de buurt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook