Podcast ‘Drie dagen’ brengt het verhaal van Elvire: ze wil euthanasie, maar wil het haar kinderen niet vertellen

Ward Bogaert en Philip Heymans brengen Drie dagen door met Elvire, die aan het einde van haar leven staat. Foto: VRT

Radio 1 biedt al heel wat van haar programma’s in podcastvorm aan, maar dit najaar wordt dat aanbod nog uitgebreid met een tiental nieuwe verhalende audioreeksen. Waaronder het bijzondere verhaal van Elvire.

In Drie dagen brengen VRT-reporters Ward Bogaert en Philip Heymans enkele dagen door aan de kust met Elvire. Zij wil sterven, omdat ze ondraaglijk psychisch lijdt. Haar euthanasieaanvraag is goedgekeurd door de dokters, maar zij hebben nog één verzoek. Elvire moet haar kinderen op de hoogte brengen van haar plannen.

Alleen heeft ze al twintig jaar geen contact meer met hen. En ze wil hen ook niet vertellen dat ze binnenkort zal sterven. Een compromis wordt gesloten: ze zal haar levensverhaal neerschrijven, zodat haar kinderen achteraf kunnen lezen hoe het zover is kunnen komen. Ze krijgt daarvoor hulp van procureur Ine Van Wymersch, aangezien Elvire zelf niet kan schrijven. En van de reporters dus ook, die haar verhaal op band vastleggen.

De vier afleveringen van Drie dagen zijn vanaf 5 oktober te beluisteren via de website en app van Radio 1, of via uw eigen podcast-app.

Door dewo