Oliver Naesen grijpt naast de ritzege in BinckBank Tour, maar: “Dan toch liever Mathieu van der Poel als winnaar”

Foto: Photo News

Oliver Naesen kon zichzelf op de Vesten in Geraardsbergen niet opvolgen, maar strandde op vier seconden van Mathieu van der Poel. “Ik had natuurlijk liever zelf gewonnen. Ook al omdat ik nog altijd zonder overwinning zit. Maar toen duidelijk werd dat het niet zou lukken, dan liever Van der Poel als winnaar. Het was meer dan verdiend. ”

Naesen was een verliezer die met de mood van de winnaar naar zijn Dorien terug reed. “Tweede in Geraardsbergen, dat had ik nooit durven denken na die val in Ardooie. Dag en nacht verschil. Ik dacht diezelfde avond dat mijn seizoen naar de k*** was. Al zag ik vandaag de eerste tachtig kilometer toen we een rotvaart reden echt af. Ik had veel meer pijn dan ik had durven denken. Daarbovenop brak bij versnellingsapparaat af bij de eerste keer De Vesten. Ik moest dan ook nog mijn wielen wisselen. Het was me het dagje wel. In de finale kwam ik erdoor”, aldus de kopman van AG2R-La Mondiale voor de kasseiklassiekers.

“Ik bleef bijna doorlopend in de wielen zitten. Ik reed bitter weinig op kop. Omdat ik toch niets meer te zoeken had in de eindrangschikking dacht ik: gasten, zoek het zelf maar uit. Het is gemakkelijk koersen hoor, je zo in de wielen laten meedrijven. Niet dat dit mijn nieuwe manier van rijden is, maar voor één keer mocht dit wel. Ik ben vooral blij dat ik de bevestiging kreeg dat ik nog mag dromen van de kasseiklassiekers. De eerste opdracht is Gent-Wevelgem. Ik probeer te recupereren en tussendoor wat te fietsen, maar dagen van vijf uur trainen zijn er nu niet meer bij”, besloot de tweede van de slotrit van de BinckBank Tour. (hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN