Novak Djokovic vlot voorbij Daniel Galan naar achtste finales Roland Garros

Bron © BELGA

Foto: AP

‘s Werelds nummer een Novak Djokovic heeft zich zaterdag met een overtuigende zege tegen de Colombiaan Daniel Galan (ATP-153) voor de achtste finales van Roland-Garros geplaatst. Net zoals in zijn vorige twee tenniswedstrijden in Parijs gaf de Serviër slechts vijf games weg. Het werd 6-0, 6-3 en 6-2.

Tijdens de tweede set lag de wedstrijd lang stil vanwege regenval. De gravelbaan raakte onbespeelbaar en het elektronische dak moest over Court Philippe Chatrier worden geplaatst. Djokovic leek daardoor even uit zijn ritme, hij verloor twee games op rij tegen de 24-jarige Galan, maar herstelde zich daarna. In de laatste set stond hij nog twee games aan zijn Colombiaanse opponent toe.

Djokovic liet in de eerste en tweede ronde van het toernooi in Parijs al een goede indruk achter. Tegen de Zweed Mikael Ymer in de eerste ronde, en ook tegen de Litouwer Ricardas Berankis de ronde daarna gaf de Serviër eveneens slechts vijf games toe.

Djokovic heeft al zeventien Grand Slams op zijn palmares, maar Roland-Garros won hij nog maar één keer: in 2016. Drie keer was hij verliezend finalist, waarvan twee keer tegen twaalfvoudig toernooiwinnaar Rafael Nadal. Vorig jaar moest hij vrede nemen met een plek in de halve finales, waarin hij verloor van de Oostenrijker Dominic Thiem.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN