Titelverdediger Jakob Fuglsang niet aan de start in Luik: “Het is een seizoen van keuzes maken”

Foto: BELGA

Zoek niet naar Jakob Fuglsang aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De Deen van Team Astana staat vandaag gewoon zijn ding te doen in de tweede etappe van de Giro d’Italia. “Jammer maar het kon niet anders.”

Of de 35-jarige Deen al geen spijt heeft van zijn beslissing, vragen wij ons af. De proloog gisteren verliep immers niet naar wens. Door de gedraaide wind verloor de kandidaat-eindwinnaar al meer dan een minuut op groot favoriet Geraint Thomas. Bovendien kwam ploegmaat Miguel Angel Lopez zwaar ten val en moest hij de wedstrijd verlaten.

“Natuurlijk vind ik het jammer dat ik er in Luik niet bij ben”, vertelde Fugslang al voor de start van de Giro. “Zo vaak krijg ik niet de kans om met rugnummer één in een klassiekers van dat formaat te starten. Maar 2020 is een vreemd jaar, een jaar van keuzes maken ook. Het werd snel duidelijk dat ik dit jaar van de Giro mijn doel zou maken zodat starten in Luik helaas, en met pijn in het hart, geen optie was.”

Fugslang heeft voor dit jaar al wel zijn klassieke zege op zak. Hij won in augustus met overmacht de Ronde van Lombardije waarin Remco Evenepoel zwaar ten val kwam.

Door Guy Van Den Langenbergh in Palermo
AANGERADEN