Geen vergadering over eventueel ontslag Bouchez

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Er is geen enkele vergadering geweest over een eventueel ontslag van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Dat zei MR-Kamerfractieleider Benoît Piedboeuf zondag bij RTL-TVi.

“Er is geen vergadering geweest. We zitten eerder in een fase van verzoening. Dit soort onderwerpen moet door de instanties worden besproken”, zei Piedboeuf zondag. Volgens hem is Bouchez ook nog niet zelf over een eventueel ontslag begonnen.

Volgens de fractieleider zijn de komende voorzittersverkiezingen voor de lokale afdelingen een gelegenheid om de zaken op een rijtje te zetten.

Aan de basis van de spanningen ligt de herschikking van de ministerposten die Bouchez wilde doorvoeren. Hij wilde Denis Ducarme Waals minister maken in de plaats van Valérie De Bue. De stoelendans veranderde al snel in een fiasco als gevolg van het decreet dat voorziet in een vertegenwoordiging van minstens 30 procent vrouwen - of mannen - in de Waalse regering.

In de marge van de vertrouwensstemming in de regering door de Kamer uitten verschillende volksvertegenwoordigers voor de camera hun afkeuring.

LEES OOK. Georges-Louis Bouchez op weg naar de uitgang: hoe de rijzende ster van MR zijn eigen ondergang in de hand werkte

AANGERADEN
Meest recent