Dominic Thiem in vijf sets langs Franse wildcardspeler Hugo Gaston

Bron © BELGA

Hugo Gaston Foto: Photo News

De 27-jarige Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-3), vorige maand winnaar van het US Open, heeft zich zondag flink moeten inspannen om de kwartfinales van Roland-Garros te bereiken. De finalist van 2018 en 2019 had vijf sets nodig om zich te ontdoen van de Franse wildcardspeler Hugo Gaston (ATP-239). Pas na 3 uur en 32 minuten stond de 6-4, 6-4, 5-7, 3-6, 6-3 op het bord.

Thiem won de eerste en tweede set dankzij één break en een reguliere zege leek in de maak. In de derde set toonde de linkshandige Fransman echter zijn vechtlust en hij nam zowaar een 1-3 voorsprong. Thiem maakte de achterstand ongedaan en werkte bij een 4-5 achterstand drie setpunten weg. Twee games later was het op het vijfde setpunt wel raak voor Gaston, tot groot genoegen van de fans rond het Court Philippe-Chatrier.

Gaston sleepte er zelfs een vijfde set uit en daarin ging het lang gelijk op. Op 4-3 voor Thiem leverde Gaston zijn servicegame in en een game later maakte Thiem het af op zijn tweede wedstrijdpunt.

De 20-jarige Gaston, in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van voormalig toernooiwinnaar Stan Wawrinka (ATP-17), kreeg een staande ovatie bij het verlaten van de baan.

Om een plaats in de halve finales neemt Thiem het op tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-14), die in aanloop naar Roland-Garros het Masters 1.000 van Rome wist te winnen. Schwartzman schaarde zich op het Parijse gravel bij de laatse acht door de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-46) met 6-1, 6-3 en 6-4 te verslaan.

Door belga
AANGERADEN