Delphine Boël nu ze zich van Saksen-Coburg mag noemen: “Ik verwacht niets meer van de koninklijke familie”

© Het Nieuwsblad

Bron: Le Soir

“Ik vraag niets meer van hen en ik verwacht ook niets meer.” Dat heeft Delphine Boël, die zich sinds 1 oktober officieel van Saksen-Coburg mag noemen, gezegd in een interview met Le Soir. Maandag om 14 uur geeft de prinses nog een persconferentie.

Na zeven jaar van juridische strijd is kunstenares Delphine Boël eindelijk erkend als koningsdochter en kreeg ze de titel van prinses van België. “Toen ik eraan begon, voelde ik me compleet wanhopig”, zegt ze. “Ik had nooit gedacht dat dit het resultaat zou zijn. Ik dacht eerder dat er ooit een gebaar zou komen van Albert.”

Volgens de kunstenares wou ze gewoon “een vergelijk” vinden met haar vader. “En dan heb ik het niet over geld of iets anders. Ik wou alleen dat hij me zou uitleggen waarom hij gezegd had dat hij mijn vader niet was.”

 

 ©  Photo News

“Ik ben al sinds 1999 een schandaalberoemdheid”, vervolgt Boël. “Ik was het ongewenste wicht, de vuile was, de herrieschopper. Nu het gerecht me gelijk heeft gegeven, is het alsof ik echt kan leven. Ik besta. Ik heb vooral het recht om te bestaan. Zelf ben ik niet veranderd, ik ben nog steeds Delphine, een kunstenares. Ik had een zware last op mijn schouders, die heb ik nu voor het eerst sinds mijn zeventiende van me kunnen afleggen.”

Geen contact

Voorlopig heeft volgens Boël nog niemand van de koninklijke familie contact met haar opgenomen na de uitspraak. Op de vraag welke relatie ze nu verwacht met de koninklijke familie, antwoordt ze kort. “Ik verwacht niets meer en ik vraag ook niets meer.” Al betreurt ze wel dat de zaak niet binnen de familie geregeld kon worden. “Ik heb de zaak gedurende vele jaren willen regelen achter gesloten deuren, in het geheim, maar ik was het zwarte schaap. Dat was een onaangename en zelfs onleefbare situatie.”

Of ze haar vader zijn houding wil vergeven? “Ik heb tijd nodig om alles te laten helen.”

Delphine zegt ook dat ze is aangespoord om naar de rechtbank te trekken door mensen die tegen de monarchie waren. “Toen Filip en Mathilde hun huwelijk hadden aangekondigd, hebben tegenstanders van het koningshuis me opgezocht”, zegt Delphine. Ze zegt ook dat haar bestaan destijds geen groot geheim was, ook al werd er toen nog niet zoveel over gepraat.

Ze voegt er nog aan toe dat ze haar strijd gevoerd heeft voor alle kinderen die buiten een huwelijk geboren zijn en niet erkend worden.

bekijk ook

(mtm)

LEES OOK

Nu in het nieuws