Gucci verkoopt jurk voor mannen om einde te maken aan “toxische stereotypen”

 

 ©  Gucci

Gucci verkoopt op zijn website een jurk met ruitjes voor mannen. Prijskaartje: 1.900 euro. Ontwerper Alessandro Michele wil er naar eigen zeggen “de toxische stereotypen die de mannelijke identiteit vormgeven mee op zijn kop zetten”.

flb

Als vrouwen broeken dragen, dan mogen mannen toch ook jurken dragen. Dat moet zowat het uitgangspunt van creatief directeur Alessandro Michele zijn geweest toen hij voor Gucci een ruitjesjurk voor mannen ontwierp. De creatie, die deel uitmaakte van de herfst/wintershow van 2020, is nu verkrijgbaar op de website van het Italiaanse modehuis.

“Geïnspireerd door grunge-looks uit de jaren negentig en gestyled over een gescheurde jeans, weerspiegelt dit geruite ontwerp in delicate kleuren het idee van genderfluïditeit en doorbreekt het de giftige stereotypen die de mannelijke genderidentiteit vormen”, staat er op de website te lezen. Aan die daad van rebellie hangt wel een stevig prijskaartje van zo’n 1.900 euro.

Niet het feit dat het om een jurk voor mannen gaat beroert trouwens de gemoederen op Twitter. Veel mensen vinden vooral dat het om een lelijke jurk gaat, die bovendien ook nog eens bijzonder prijzig is. Anderen snappen dan weer niet waarom het model ook nog eens een gescheurde jeans onder de jurk draagt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK