Charleroi haalt uit: ex-kampioenenmaker van Anderlecht Lukasz Teodorczyk én Saido Berahino zijn Zebra’s

Teodorczyk speelde ook nog voor Anderlecht. ©  BELGAIMAGE

Charleroi heeft op de laatste dag van de transfermarkt nog zwaar uitgehaald. Nadat het rechtsback Maxime Busi richting Parma zag vertrekken, haalde het met Jules Van Cleemput, Lukasz Teodorczyk en Saido Berahino nog een nieuwe rechtsachter en twee aanvallers binnen. Vooral Teodorczyk is een opvallende naam. De Poolse goalgetter trapte in 2017 Anderlecht nog richting landstitel als topschutter, maar zat op een zijspoor bij Udinese.

bvv, vva, wic

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Welke transfers worden er op de laatste dag nog afgehandeld?

LEES OOK. 20-jarige Belgische rechtsback Maxime Busi op weg naar Parma, Charleroi vindt vervanger bij KV Mechelen

Teodorczyk speelde in een ver verleden nog voor Lech Poznan dat Charleroi onlangs uitschakelde in de laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League. Maar belangrijker is: hij kent de Belgische competitie goed, want de goalgetter heeft een verleden bij Anderlecht. In het seizoen 2016/2017 bezorgde hij paars-wit met 22 goals de landstitel. Met twee goals tegen… Charleroi trok hij de Brusselaars uiteindelijk over de streep.

Na zijn passage bij Anderlecht probeerde Teo vanaf 2018 het mooie weer te maken in Italië, maar bij Udinese stokte zijn doelpuntenmachine. In 32 matchen kon hij maar een keer scoren en een keer een beslissende laatste pass geven. Udinese betaalde toen 3,5 miljoen euro, nu wordt de Pool, die dit seizoen nog niet in actie kwam, voor de rest van het seizoen op huurbasis gestald bij de Carolo’s. Hij kwam dit seizoen nog niet in actie.

Ook Berahino en Van Cleemput worden ingelijfd

Charleroi verzekerde zich maandagavond laat ook van de diensten van Saido Berahino. De spits wordt net zoals Teodorczyk gehuurd, al bedongen de Karolingers wel een aankoopoptie van Zulte Waregem. De Burundees was sinds vorig jaar goed voor tien goals in dertig matchen voor Essevee, waar hij zijn basisplaats kwijtgeraakt was na de 0-6-pandoering tegen Club Brugge.

Eerder op de avond had de competitieleider zich ook al verzekerd van de handtekening van Jules Van Cleemput. De rechtsachter komt over van KV Mechelen ter vervanging van Maxime Busi. De 20-jarige rechtsachter werd voor 7,5 miljoen (inclusief bonussen) aan Parma verkocht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners