Chauffeur van nieuwe staatssecretaris vindt geen plaats en parkeert wagen waar het niet mag, vlak voor hoofdkwartier MR

Opmerkelijk tafereel aan het hoofdkwartier van de Franstalige liberale partij MR in Sint-Gillis maandagochtend. De lokale politie van politiezone Brussel Zuid kwam poolshoogte nemen omdat de auto van staatssecretaris Mathieu Michel wel erg fout geparkeerd stond. De chauffeur dook na anderhalf uur weer op en vond een reglementaire parkeerplaats.

Spannende dag maandag bij MR, waar een beslissing genomen zou worden over de positie van voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die was in opspraak gekomen door de omstreden casting in de regeringsvorming. Uiteraard was ook de aanwezigheid van kersvers staatssecretaris Mathieu Michel daarbij gewenst. Maar maandagochtend bleek aan het hoofdkwartier in Sint-Gillis hoe moeilijk het is om in Brussel parkeerplaats te vinden.

LEES OOK. Georges-Louis Bouchez (MR) krijgt laatste kans van partij: “Heeft zijn excuses aangeboden”

Maarten Weynants, journalist van persagentschap Belga, stelde vast dat de chauffeur van Michel - de broer van Charles en zoon van Louis - zich verkeerd geparkeerd had over enkele volle lijnen vlak voor het hoofdkwartier van de MR. Bovendien was de man onvindbaar. De politie kwam ter plaatse, en na anderhalf uur kwam de bestuurder weer uit het gebouw. Hij werd gewezen op het foutparkeren en ging vervolgens een reglementaire parkeerplaats zoeken.

Het filmpje wordt massaal bekeken op Twitter en lokt heel wat reacties uit.

bekijk ook

Georges-Louis Bouchez (MR) krijgt laatste kans van partij: “Heeft zijn excuses aangeboden”

Alexander De Croo is premier van Vivaldi-regering

Door tica, gjs
AANGERADEN
Meest recent