Bezorgt Mathieu van der Poel zijn ploeg een ticket voor Ronde van Frankrijk? Alpecin-Fenix klimt naar leiding in Europe Tour

Mathieu van der Poel. © BELGA

De kans dat Alpecin-Fenix volgend jaar de Tour mag rijden, is een pak gegroeid. De ploeg van Philip en Christophe Roodhooft is over Arkea-Samsic gesprongen naar de leidersplaats in de Europe Tour. De winnaar van dit klassement voor pro-continentale ploegen krijgt het seizoen nadien startrecht in alle WorldTour-wedstrijden en dus ook de drie grote ronden.

Vandaag kreeg de stand een update van de UCI. “Volgens onze berekeningen hebben we dankzij de eindzege van Mathieu in de BinckBank Tour en zijn zesde plek in Luik nu een voorsprong van circa 70 punten op Arkea-Samsic”, zegt Christoph Roodhooft. Het werden er zelfs 73. Alpecin-Fenix staat op 3492, de Fransen hebben 3419 punten.

Aangezien de ploeg van Nairo Quintana geen Vuelta mag rijden en in de klassiekers minder punten zal scoren dan Mathieu van der Poel, Tim Merlier, Dries De Bondt en co., lijkt de eindzege een feit. “We willen het vel van de beer nog niet verkopen, maar het ziet er zeer goed uit.” (bvc)

Aangeboden door onze partners