Helmut Lotti: “Ik zal nooit met Marieke trouwen”

© Het Nieuwsblad

Bron: Story

Hoewel zanger Helmut Lotti heel gelukkig is met zijn vriendin, Marieke van Hooff (44), zal hij nooit met haar trouwen. Dat vertelt hij deze week in Story. “Uit respect voor haar”, zo luidt het. “Op de dag dat ik zou zeggen dat we gaan trouwen, zal de hele wereld haar uitlachen.”

De 50-jarige Lotti heeft er al drie huwelijken opzitten. Zijn eerste huwelijk (waaruit hij zijn dochter Messalina heeft) eindigde na zeven jaar, zijn tweede (met Carol Jane Poe) hield maar vier jaar stand en zijn derde (met journaliste Jelle Van Riet) liep eveneens op de klippen na een relatie van tien jaar.

Bijna vier jaar geleden leerde hij Marieke van Hooff kennen, een actrice, kinderboekenschrijfster en de zus van voormalig ‘Familie’-actrice Anneke van Hooff. “Ik ben al drie jaar en acht maanden heel gelukkig”, aldus de zanger. “We gaan hout vasthouden, . Marieke en ik lachen bijna de hele tijd, zonder oppervlakkig te zijn. We staan ook serieus in het leven en houden ons bijvoorbeeld bezig met het klimaat.”

Ondanks het liefdesgeluk zullen de twee nooit trouwen. “De enige reden om met haar te trouwen, is om haar veilig te stellen als ik er niet meer ben. Maar de allerbeste reden om niet te trouwen, is mijn respect voor haar. Op de dag dat ik zou zeggen dat we gaan trouwen, zal de hele wereld haar uitlachen: weer zo eentje dat erin getrapt is. De mensen kennen ons niet, maar dat zou wel de algemene teneur zijn. Het is veel sterker om niet te trouwen, en Marieke heeft daar vrede mee.” (mtm)

LEES OOK