Ex van ‘Thuis’-acteur Mathias Vergels: “Zout in een nog niet genezen wonde gestrooid”

© Het Nieuwsblad

Bron: Story

Julie Houtman (28), de ex van ‘Thuis’-acteur Mathias Vergels, heeft de voorbije weken en maanden enkele klappen moeten verwerken. Zes maanden geleden was er eerst de onverwachte breuk met de vader van haar kind, onlangs besliste de rechtbank ook om de scheiding uit te stellen. “Er werd met zout gestrooid in een nog niet genezen wonde”, zo schrijft ze deze week in een column in Story.

Zonder het goed te beseffen was ze in een dipje beland, zo schrijft Houtman. “Met de rechtszaak in het achterhoofd heb ik de afgelopen weken weer enorm vaak aan de breuk met mijn ex-partner moeten denken”, schrijft Houtman. “Me vaak afgevraagd waar het is misgelopen en hoe we het anders hadden kunnen aanpakken. Hoe ík het anders had kunnen aanpakken, ik kan namelijk voor niemand anders spreken. De conclusie was dat liefde een werkwoord is.”

“Een relatie is pas sterk wanneer beide personen eraan willen werken. Ik neem mijzelf dan ook niets kwalijk. Ik heb gehuild en geprobeerd, ik wóu het laten werken, maar zonder zuurstof kan een vlam niet branden. Het moet van twee kanten komen.”

LEES OOK. Mathias Vergels over ‘verboden liefde’ met ‘Thuis’-collega: “Ik heb mijn vrouw en kind niet zomaar laten zitten voor een ander”

Net daarom had de 28-jarige het er naar eigen zeggen zo moeilijk mee dat de scheiding door de rechtbank werd uitgesteld. “De afgelopen weken werd af en toe met zout gestrooid in een nog net niet genezen wonde. In mijn hoofd ben ik al gescheiden, na zes lange maanden had ik graag dat papiertje in handen gehad. Maar uitstel is gelukkig geen afstel. Nog even geduld.” (mtm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook