Andy Peelman moet voor politierechter verschijnen

 

 ©  Photo News

Andy Peelman, misschien wel de bekendste politieman van het land, moest dinsdagmorgen voor de Brugse politierechtbank verschijnen. De keuring van een van zijn wagens, een Nissan, bleek verlopen te zijn. De politierechter toonde begrip voor zijn uitleg en gaf hem uiteindelijk een boete van 400 euro, waarvan de helft met uitstel.

Peelman is bekend als acteur bij De buurtpolitie, maar duikt tegenwoordig meer dan geregeld op televisie op. Volgens heel wat kijkers zit hij bovendien in het pak van Duiveltje in het populaire programma The masked singer op VTM.

LEES OOK. ‘Otter’ is ontmaskerd, maar wie zijn de anderen in het pak? Alle theorieën op een rij (+)

Maar dinsdagmorgen verging het de sympathieke agent iets minder goed. Hij moest in Brugge voor de politierechtbank verschijnen omdat de keuring van zijn wagen verlopen was. Dat was gebleken tijdens een controle in Bredene in april vorig jaar. Het ging om een Nissan waarmee hij vroeger zijn politiehond vervoerde. De agent/acteur zakte niet persoonlijk naar de rechtbank af, maar liet zich vertegenwoordigen. “Hij had die gehouden omdat hij er aan gehecht was en die wagen stond bij hem thuis”, pleitte zijn advocaat Stijn Leliaert. “Maar toen hij op vakantie was, zorgde zijn moeder voor het huis en de honden. Zij zag de wagen staan en maakte er een uitstapje naar zee mee. Het was echter niet de bedoeling dat daar nog mee gereden zou worden.”

De politierechter kon die uitleg enigszins volgen en toonde zich mild voor Peelman. Hij kreeg een boete van 400 euro, waarvan 200 euro effectief. (tlg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten