MR-voorzitter Bouchez maakt knieval op Twitter: “Het waren moeilijke dagen voor onze partij”

Georges-Louis Bouchez. Foto: BELGAIMAGE

Voorzitter van de Franstalige liberalen, Georges-Louis Bouchez heeft zich op Twitter verontschuldigd voor de beslissingen na de regeringsvorming die erg slecht vielen binnen zijn partij. “Het waren moeilijke dagen voor de MR”. Opvallend: de excuses kwamen er gisteren rond 18 uur, net op het moment dat alle ogen gericht waren op de strengere coronaregels.

“Het waren erg moeilijke dagen voor de MR”, zei Bouchez in een videobooschap. “Die moeilijkheden kwamen er door mijn beslissingen over verdeling van bevoegdheden. Daarvoor wil ik mij verontschuldigen”, zei hij. “Onze partij moet opener worden en meer democratisch.”

Georges-Louis Bouchez lag binnen zijn partij onder vuur nadat hij zonder veel overleg enkele controversiële beslissingen nam. Om plaats te maken voor Denis Ducarme in de Waalse regering, liet hij Valérie De Bue vallen. Alleen: dat was feitelijk onmogelijk omdat er één derde van de Waalse regering moet bestaan uit vrouwelijke ministers. Bouchez had De Bue slechts enkele minuten voor het pubilek maken van zijn beslissing ingelicht, waarna hij dus weer op zijn stappen moest terugkeren.

Dat was het signaal voor de partij om iets te veranderen, nadat ook heel wat kopstukken zware kritiek geuit hadden. Bouchez riskeerde het voorzitterschap te verliezen, maar uiteindelijk wordt hij nu geflankeerd door tien partijgenoten die hem in toom moeten houden.

AANGERADEN
Meest recent