Opnieuw een klap voor de cross: ook wereldbekerwedstrijden in Villars en Hoogerheide vallen weg

 ©  Photo News

Nadat de Wereldbeker veldrijden al te kampen kreeg met de afgelasting van de wedstrijden in Diegem, Koksijde en Besançon, werd woensdag bekendgemaakt dat ook de crossen in het Nederlandse Hoogerheide (24 januari) en het Zwitserse Villars (17 januari) definitief niet doorgaan omwille van de organisatorische beperkingen door Covid-19. “En ook de wereldbekerwedstrijd van Zonhoven op 13 december is momenteel nog onzeker”, meldt de UCI.

Maarten Delvaux

Organisator Flanders Classics werkt nu in samenspraak met de UCI aan een aangepaste kalender, die zo snel mogelijk bekendgemaakt zal worden. De wereldbeker veldrijden gaat officieel van start op 1 november met de manche in Overijse. Na het afhaken van Hoogerheide en Villars blijven er nog zes wedstrijden over: Overijse (1 november), Tabor (15 november), Dendermonde (6 december), Zonhoven (13 december), Namen (20 december) en Hulst (3 januari). “Ook de wereldbekerwedstrijd van Zonhoven op 13 december is momenteel nog onzeker”, meldt de UCI.

“In alle openheid en wijsheid is met de gemeente en Flanders Classics gesproken over het al dan niet door kunnen laten gaan van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide”, zegt voorzitter Jan Prop van de organisatie in Hoogerheide. “Wetende dat een opzet zoals men van ons gewend is met grote toeschouwers aantallen en VIP-genodigden niet mogelijk zou zijn, is er uitvoerig gekeken naar een event over twee dagen met beperkt publiek en een event zonder publiek. Beide opties bleken met de huidige geldende richtlijnen voor ons als vrijwilligersorganisatie niet haalbaar. Met heel veel pijn in ons hart hebben wij het advies van de gemeente om dit seizoen niet te organiseren aanvaardt.”

Flanders Classics heeft akte genomen van de beslissing in Hoogerheide. CEO Tomas Van Den Spiegel : ‘’We zijn de voorbije dagen en weken in constructief overleg gebleven met de organisatie in Hoogerheide. Maar door de specifieke situatie van de gemeente – een wedstrijd in de buurt van het centrum – bleek de wereldbekerwedstrijd al snel een onhaalbare kaart. Hoogerheide is natuurlijk niet de eerste annulatie. We blijven evenwel hopen dat het elders – in andere omstandigheden – wel nog lukt en werken samen met de UCI aan een update van de kalender.’’

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten