Mercedes blijft in de Formule 1 en vergroot samenwerking en visibiliteit van sportmerk AMG

 

 © Mercedes F1 team

De toekomst van Mercedes in de Formule 1 was de voorbije maanden erg onzeker. Tijdens een presentatie aan investeerders is nu echter gebleken dat Mercedes wel degelijk in de koningsklasse van de autosport aanwezig wil blijven.

Mercedes dat zich volledig terugtrekt uit de Formule 1. Mercedes dat enkel nog motoren aan de Formule 1 levert. Het Mercedes F1 team dat verkocht zou worden. Het zijn maar enkele van de headlines die de voorbije maanden opdoken.

Het moet dan ook gezegd zijn dat er lange tijd heel wat onzekerheid was over het feit of Mercedes al dan niet in de toekomst nog in de Formule 1 zou blijven. Toen Mercedes haar handtekening plaatste onder de nieuwe 'Concorde Agreement' - laat het ons het trouwboekje tussen de F1 en de teams noeme - leek een verlengd verblijf in de Formule 1 bezegeld.

Toch is ook dat geen zekerheid, want zelfs na het ondertekenen van de 'Concorde Agreement' kan een team of constructeur alsnog via een achterpoortje uit de Formule 1 stappen. Er bleven dan ook geregeld speculaties ontstaan over een mogelijke exit of verkoop van het Mercedes F1 team, vooral ook om dat tot op vandaag Lewis Hamilton nog steeds niet bijgetekend heeft bij het team.

 

 ©  Mercedes F1 team

In een presentatie aan investeerders heeft Mercedes op dinsdag echter duidelijk laten verstaan dat de Formule 1 als koningsklasse van de autosport een belangrijk aandeel blijft hebben in haar strategie voor de toekomst. Belangrijk, want naast de Formule 1 is Mercedes sinds eind vorig jaar ook actief in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Stoffel Vandoorne is daar één van hun twee rijders.

Mercedes zou haar F1-project volgens de presentatie meer willen verbinden met haar sportmerk AMG. Er zou een belangrijke overdracht van technologie tussen de Formule 1 en AMG plaatsvinden en AMG zou ook een prominentere plaats op de F1-bolides krijgen.

Een eerste voorbeeld van zo'n technologieoverdracht tussen de Formule 1 en AMG kregen we trouwens eerder al te zien: de Mercedes-AMG Project ONE. Het is een hypercar die heel wat technologie vanuit de Formule 1 omvat.

"We zullen de technologische ontwikkelingen in de Formule 1 gebruiken voor zeer performante hybrides en ook andere opwindende technologieën zullen we in onze AMG-wagens steken," aldus Daimler CEO Ola Kallenius tijdens een conference-call met investeerders. "Met Project One brengen we de F1-motor al naar de straat. Het is dan ook normaal dat we nog meer ontwikkelingen uit de Formule 1 laten doorsijpelen naar AMG in de toekomst."

Meer F1-nieuws:- Schumacher kent oplossing voor motorprobleem Red Bull F1-team- “F1-teams zullen op de Nürburgring geconfronteerd worden met uitdagende omstandigheden”- F1-piloot Carlos Sainz lacht ook zelf met de grappen over zijn Ferrari-overstap- Voormalig F1-piloot huurt BMW M4 en zorgt voor torenhoge factuur na 36 rondjes op Nordschleife- Droom Turkse F1-fans spat uit elkaar: geen F1-race voor 3 euro (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten