Na de kritiek: Rihanna biedt verontschuldigingen aan voor passage in modeshow

Rihanna kreeg naast lof voor haar Savage X Fenty Show Vol. 2 ook een dosis kritiek over zich heen vanuit de moslimgemeenschap. De bron van ergernis: een gesproken passage van de profeet Mohammed in een nummer dat tijdens het defilé werd gespeeld. Intussen heeft de popster slash zakenvrouw haar excuses aangeboden via Instagram.

vwh

Moslimfans wezen Rihanna met de vinger omdat ze een lied met heilige islamitische verzen tijdens haar modeshow liet weerklinken. Het gaat om het nummer ‘Doom’, in 2017 uitgebracht door de Londense producer Coucou Chloe, waarin uitspraken over het einde der tijden en de dag des oordeels zijn verwerkt. Die komen uit de Hadith, een geschreven verslag van de quotes en daden van de profeet Mohammed en zijn naaste metgezellen. Het werk wordt door moslims als heilig beschouwd.

Fans van de ster uit de moslimgemeenschap zijn gechoqueerd, zo bleek de afgelopen dagen uit hun reacties op sociale media. “Rihanna, ik heb je altijd toegejuicht, maar vandaag heb je mijn religie niet gerespecteerd. Ik ben zo gekwetst. Je bent te ver gegaan. Jij en het meisje dat de muziek maakte, moeten jullie verontschuldigen. Dat is het minste wat jullie kunnen doen”, is een van die commentaren aan het adres van Riri en de producer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen heeft Coucou Chloe zich geëxcuseerd. “Ik wil mijn excuses aanbieden voor de gekwetse gevoelens, veroorzaakt door de vocale samples die worden gebruikt in mijn nummer”, liet ze weten in een tweet. “Het nummer is gemaakt met samples van baile funk-tracks, die ik online heb gevonden. Destijds wist ik niet dat deze tekst uit de islamitische Hadith bevatten.” Inmiddels wordt gewerkt om het liedje van alle streamingplatforms te halen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Rihanna heeft van zich laten horen. “Ik wil de moslimgemeenschap bedanken om ons erop attent te maken dat we iets over het hoofd hebben gezien tijdens onze modeshow, dat onbedoeld beledigend is overgekomen. Belangrijker is dat ik graag mijn excuses wil aanbieden voor deze fout. We begrijpen dat we veel moslimbroeders en -zusters hebben gekwetst en dat heeft me ongelofelijk ontmoedigd. Ik wil God of gelijk welke religie niet disrespecteren, daarom was het gebruik van het nummer voor ons project totaal onverantwoordelijk. We zullen dit nooit meer laten gebeuren. Bedankt voor jullie begrip en vergiffenis”, schrijft ze wit op zwart in een Instagram Story.

Aangeboden door onze partners