‘De familie Claus’ met Jan Decleir en Josje Huisman gaat meteen naar Netflix

, de eerste Vlaamse kerstfilm, verschijnt eind dit jaar meteen op Netflix. ©  rr

Afgelopen zomer ruilde Jan Decleir (74) de plunje van Sinterklaas in voor die van de Kerstman. De familie Claus, de eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm, werd eind dit jaar in de zalen verwacht. Maar nu worden de plannen omgegooid: de film krijgt voorlopig geen bioscooprelease, maar wordt meteen op Netflix uitgebracht.

Wout Desmytere

Oorspronkelijk stond de bioscooprelease van De familie Claus voor december gepland. Maar nu is beslist om de film meteen op Netflix Nederland & België uit te brengen. Volgend jaar krijgt de film een wereldwijde release, onder de titel The Claus family. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Jan Decleir als Kerstman en Mo Bakker (13) als zijn kleinzoon Jules. De acteurs speelden ook al grootvader en kleinzoon in Niet schieten van Stijn Coninx.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De jonge Jules is geen fan van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader in die periode, gelooft hij niet meer in ‘de mooiste tijd van het jaar’. Maar op een dag ontdekt hij iets verbazingwekkends: zijn eigen grootvader, de uitbater van een speelgoedwinkel, blijkt de Kerstman te zijn. Wanneer die zijn been breekt, wil Jules hem helpen. Maar daarvoor moet hij eerst zelf weer leren om van het feest te houden.

Naast Decleir en Bakker spelen ook Josje Huisman, Stefaan Degand en Pommelien Thijs uit de Ketnetserie #LikeMe mee.

Aangeboden door onze partners

Lees ook