UITSLAG BRABANTSE PIJL 2020. Alaphilippe klopt Van der Poel, maar maakt het al juichend opnieuw spannend

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 2

Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De wereldkampioen, Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix) en Benoit Cosnefroy (AG2R) reden met z’n drieën naar de streep. Daar klopte Alaphilippe zijn landgenoot en de Nederlandse kampioen in de sprint. Al maakte de Fransman het net als in Luik-Bastenaken-Luik nog even spannend door (te) vroeg te juichen.

Yanko Beeckman

Hoe kwam de zege tot stand?

Wereldkampioen Julian Alaphilippe en titelverdediger Mathieu van der Poel waren onderweg duidelijk de sterksten in de 60e editie van de Brabantse Pijl (1.Pro). Na 197,2 kilometer van Leuven naar Overijse hield de 28-jarige Fransman in een sprint met drie de Nederlander Mathieu van der Poel en zijn landgenoot Benoît Cosnefroy achter zich. Van der Poel liet zich verrassen door de aanzet van Cosnefroy, waardoor hij wat ingesloten raakte in de sprint tegen de wereldkampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de erelijst volgt Alaphilippe Van der Poel op. Na een Touretappe en het WK is het voor de Fransman de derde zege van het seizoen. Afgelopen zondag dacht hij ook Luik-Bastenaken-Luik gewonnen te hebben, maar juichte hij wel degelijk te vroeg.

LEES OOK. Drie fouten op honderd meter: wereldkampioen Alaphilippe mist zege in Luik na slechtste sprint uit zijn leven

Hoe deden de Belgen het?

Dries Devenyns was met zijn tiende plaatse de eerste Belg. De renner van Deceuninck - Quick-Step maakte zich vooral nuttig door veel werk op te knappen voor de uiteindelijke winnaar.

Verder nog iets dat u moet weten?

De Brabantse Pijl is de eerste overwinning van Julian Alaphilippe als wereldkampioen. Hij is overigens de eerste renner sinds lang die het lukt om de koers te winnen als wereldkampioen. De laatste die daarin slaagde, was Oscar Freire in 2005.

Top tien in Overijse:

1. Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step)2. Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix)3. Benoit Cosnefroy (AG2R)4. Sonny Colbrelli (Bahrain - McLaren)5. Warren Barguil (Arkea)6. Michal Kwiatkowski (Ineos)7. Andrea Bagioli (Deceuninck - Quick-Step)8. Anthony Turgis (Direct Energie)9. Alessandro Covi (UAE)10. Dries Devenyns (Deceuninck - Quick-Step)

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten