Bondscoach Ivoorkust: “Een eer om tegen de eerste van de wereld te debuteren, maar ook geen cadeau...”

 ©  BELGA

Donderdag staat om 20u45 de oefenwedstrijd tussen de Rode Duivels en Ivoorkust op de agenda. Patrice Beaumelle is sinds februari aan de slag als de bondscoach van Ivoorkust en maakt zijn debuut tegen België. “Het is een eer om hier te debuteren tegen de eerste van de wereld, maar tegelijkertijd is het ook geen cadeau.”

“We zijn pas sinds dinsdag samen met de volledige groep en onze laatste wedstrijd dateert al van elf maanden geleden. België speelde vorige maand nog twee wedstrijden en het is sowieso een elftal met veel automatismen. Het wordt dus niet evident. Ik wil een groep neerzetten die zich goed voelt en die kan winnen.”

Over zijn opstelling wilde Beaumelle niks kwijt. “Het is duidelijk in mijn hoofd, maar ik ga nog niks verklappen. Ik had 25 spelers geselecteerd. Simon Deli van Club Brugge is terug naar zijn club door een blessure. Ook Jean Seri is er donderdag nog niet bij, maar die recupereer ik wel voor de tweede wedstrijd. De 23 overblijvende spelers zijn allemaal klaar voor de wedstrijd tegen België. Sommigen zijn wat moe, maar niemand is geblesseerd.”

Comeback Gervinho

Aanvaller Gervinho (33) is voor het eerst sinds 2017 opnieuw bij de selectie. “Ik moest hem niet echt overtuigen”, vertelt de bondscoach. “Het is goed dat hij terug is want we kunnen zijn ervaring gebruiken. Ik zei hem dat hij op een mooie manier zijn carrière bij de nationale ploeg moest beëindigen. Hij dacht er hetzelfde over en wil zelf ook nog mooie dingen laten zien voor Ivoorkust.”

 ©  AFP

Serge Aurier, rechtsback van Tottenham en aanvoerder van Ivoorkust, is blij dat hij na al die maanden nog eens voor een beperkt publiek mag spelen. “Publiek verandert alles. Het is beter voor het voetbal dat er opnieuw fans zijn toegelaten.” (vva)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten