Tom Waes steekt (even) over naar VTM voor de Rode Duivels

 

 ©  Photo News

Met drie interlands staat er komende week een stevige brok voetbal op de agenda bij VTM. En dus nodigt Stef Wauters (53) weer BV’s uit om naast vaste analisten Marc Degryse en Jan Mulder hun licht te werpen op de Rode Duivels. Deze keer zijn dat Remco Evenepoel (20), Saïd Boumazoughe (33) en Tom Waes (51).

Voor de oefenmatch van vanavond tegen Ivoorkust komt Remco Evenepoel langs in de studio. Voor hij het goudklompje van het Belgische wielrennen werd, was hij zelf ook een beloftevolle voetballer en schopte hij het zelfs tot bij de jonge Rode Duivels. Volgende week woensdag schuift Patser-acteur Saïd Boumazoughe aan voor de Nations League-wedstrijd tegen IJsland.

Maar de opvallendste naam bij het drietal is Tom Waes. Als trouwe Antwerp-fan kent de tv-maker wat van voetbal, maar hij was nog maar zelden te zien op de commerciële omroep. In 2017 dook de sterkhouder van Eén op in Tegen de sterren op, en met Wauters vs Waes schreef hij samen met Koen Wauters tv-geschiedenis door één programma te maken voor de twee grootste zenders van Vlaanderen. Vorig jaar keerde Waes nog even terug naar VTM om Wauters beet te nemen voor het dertigjarige jubileum van de zender.

Zondag komt hij langs in de studio van Stef Wauters om de match België-Engeland te volgen, en gaat hij op bezoek bij Rode Duivel Jérémy Doku. Waes polst bij hem niet enkel naar zijn transfer richting het Franse Rennes, maar daagt Doku ook uit voor een gezelschapsspel.(dvg)

LEES OOK