Nieuwe tegenvaller voor Tim Wellens in Brabantse Pijl: “Inspanning om bij koplopers te geraken sneed me de benen af”

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tim Wellens, twee jaar geleden nog winnaar in Overijse en vorig jaar derde achter Van der Poel en Alaphilippe, bolde als 49ste over de streep. Wellens zou echter niet Wellens zijn als hij niet trachtte de bakens te verzetten.

Zo lokte Alaphilippe bij de eerste beklimming van de Moskesstraat concurrent Van der Poel uit zijn kot. Het gevolg? Als een supersonische tandem stoof het duo van het pak weg. Slechts één man bood hevig weerwerk: Tim Wellens: “Tja, als ik Julian en Mathieu zie demarreren, twijfel ik niet meer”, deed Wellens achteraf zijn verhaal.

“Ik dacht dat het cruciaal moment was, maar dat bleek achteraf niet het geval. Ik deed de inspanning om bij hen te geraken, maar het is me niet gelukt. Integendeel, die inspanning sneed me de benen af. Om me nuttig te maken voor de ploeg heb ik vervolgens nog wat kopwerk gedaan voor jongens als Tosh (Van der Sande, nvdr.) en John (Degenkolb, nvdr.). Nadien kwam ik niet meer in het stuk voor.”

Alweer een tegenvaller dus voor Wellens. Al kreeg hij woensdag ook goed nieuws. “Klopt, ik heb vanuit de UCI de toestemming gekregen om de verplichte bloedtest voor de Vuelta in België te laten uitvoeren. Daardoor kan ik de Ronde van Vlaanderen combineren met de Ronde van Spanje, die de dinsdag nadien van start gaat in Baskenland”, aldus Wellens, die dus nog kansen krijgt om alsnog te scoren. (roro)

AANGERADEN