Bart Swings mag in Inzell niet op het ijs na positieve coronatest Duitse schaatsers

Bron © BELGA

Foto: niels de vries

Bart Swings zal tot zaterdag niet kunnen schaatsen. Swings is met zijn ploeg IKO op trainingskamp in het Zuid-Duitse schaatsoord Inzell. Omdat twee Duitse topschaatsers echter positief hebben gereageerd op een coronatest, heeft burgemeester Hans Egger van Inzell besloten de Max Aicher Arena te sluiten.

Niet alleen de Duitse schaatstop, maar ook een aantal internationale ploegen hebben een trainingskamp in het Beierse dorp niet ver van de Oostenrijkse grens opgeslagen. Het afgelopen weekend werden in de hal nog trainingswedstrijden gereden.

Egger sloot de overdekte hal woensdagmiddag. Ook van de krachtruimtes mag tot zaterdag geen gebruik worden gemaakt. Welke Duitse schaatsers zijn getroffen door het virus is niet bekend gemaakt.

Aan de ploegen is geadviseerd in zelfisolatie te gaan. “Het is afwachten”, zegt Martin ten Hove, de coach van IKO. “Maar het is fijn dat ze hier in Inzell strikte richtlijnen hebben zodat het virus niet gaat rondwaren in de schaatswereld”. Ten Hove gaat er vanuit dat de schaatsers vanaf zaterdag weer op het ijs kunnen trainen.

  • AANGERADEN
    Meest recent