Waarom Kate Middleton weigerde om Kerstmis te vieren bij de Queen

Foto: ISOPIX

Kate Middleton wilde vroeger geen Kerstmis vieren in het gezelschap van de Britse koningin. Ze had niets tegen de vrouw in kwestie, maar wilde op die manier prins William stimuleren om een huwelijksaanzoek te doen. Dat blijkt uit een nieuw boek dat later deze maand verschijnt.

De hertogin van Cambridge weigerde naar verluidt de allereerste uitnodiging van de koningin om Kerstmis te vieren in Sandringham. De afwijzing dateert uit 2006, toen Kate Middleton 24 jaar was. Dat stelt het nieuwe boek ‘Battle of Brothers’, waarin historicus Robert Lacey schrijft over de Britse royals en in het bijzonder over de relatie tussen prinsen William en Harry.

Kate Middleton zou volgens de auteur, die meewerkte aan de ‘The Crown’-reeks, “alleen op kerstdag naar Sandringham gaan als ze verloofd was én een ring had om dat te bewijzen”. Prins William en Kate Middleton ontmoetten elkaar in 2001, toen ze studeerden aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland. Nadat ze in 2002 samenwoonden met enkele vrienden, maakte het paar hun eerste openbare verschijning in 2006. Ze waren aanwezig op het huwelijksfeest van Laura Parker-Bowles, de dochter van Camilla.

In 2010 kondigde het koppel hun verloving aan. De toekomstige hertogin kon pronken met een ovalen, saffieren verlovingsring die ooit toebehoorde aan prinses Diana. De hertogin van Cambridge ging uiteindelijk voor het eerst Kerstmis vieren in Sandringham in 2011, acht maanden na haar huwelijk met de prins en zes jaar na de eerste uitnodiging.

Waarom Kate Middleton weigerde om Kerstmis te vieren bij de Queen
Foto: ISOPIX
Door vwh
AANGERADEN