Tegenstander stelt kwaaltjes van Djokovic in vraag: “Ik weet niet of hij echt pijn of eerder mentale problemen heeft”

Foto: AFP

Novak Djokovic won woensdagavond zijn kwartfinale van Roland Garros tegen Pablo Carreño Busta (ATP 18) in vier sets: 4-6, 6-2, 6-3 en 6-4. Zijn Spaanse tegenstander stelde achteraf de fysieke kwaaltjes van zijn Servische opponent in vraag.

Novak Djokovic arriveerde woensdag op de baan met tape om zijn nek en had al vroeg in de eerste set - die hij verloor - een behandeling van de kinesist nodig. “Ik voelde me niet top toen ik het veld betrad”, aldus de Servische veelwinnaar, die niet in zijn kaarten liet kijken. “Tijdens de opwarming zijn er een aantal dingen gebeurd, ik moest afrekenen met enkele kwaaltjes en had een paar probleempjes aan de nek en schouder. Meer wil ik niet kwijt. Maar het ging steeds beter en de hinder nam naarmate de wedstrijd vorderde af.”

Pablo Carreño Busta betwijfelde achteraf of Djokovic wel echt geblesseerd was. “Elke keer als hij in moeilijkheden komt, vraagt ​​hij om hulp - hij doet dit al een hele tijd”, zei de Spanjaard. ‘Ik weet niet of het iets chronisch is in zijn schouder of gewoon mentaal, maar hij heeft me niet van de wijs gebracht. Ik weet het niet, misschien is het de druk of heeft hij dit gewoon nodig om te doen. Maar hij blijft normaal spelen, nee? Ik weet niet of hij echt pijn heeft of mentale problemen heeft. Vraag het hem.”

In zijn halve finale neemt Djokovic het op tegen Stefanos Tsitsipas (ATP 6).

Tegenstander stelt kwaaltjes van Djokovic in vraag: “Ik weet niet of hij echt pijn of eerder mentale problemen heeft”
Foto: EPA-EFE
Door Maarten Delvaux
  • AANGERADEN
    Meest recent