Roeikampioen wint ‘De Container Cup’ voor studenten en klopt zelfs Mathieu van der Poel met 42 seconden

Ward Lemmelijn heeft ‘De Container Cup’ voor studenten op zijn naam geschreven. De PXL-student lichamelijke opvoeding (en wereldkampioen indoorroeien bij de beloften) stak met kop en schouders boven de tegenstand uit. Hij zette zelfs het record van wielerfenomeen Mathieu van der Poel maar liefst 42 seconden scherper.

LEES OOK. Ward Lemmelijn, de ex-voetballer die tegen de stroom in de roeihemel bestormt

Met een tijd van 8 minuten en 8 seconden was Tienenaar Ward Lemmelijn niet alleen 56 seconden sneller dan zijn eerste achtervolger, Tim Creusen, maar verpulverde hij ook met maar liefst 42 seconden het record van wielrenner Mathieu van der Poel. Die zette de scherpste tijd van alle topsporters op de tabellen tijdens het populaire Woestijnvis-programma op Vier.

Topsporters meermaals geklopt

Lemmelijn is niet alleen over alle disciplines heen de beste: hij klopte in de loopproef (1500m) voetballer Dennis Praet, de snelste van alle topsporters, met 2 seconden. Lemmelijn kwam bovendien maar 5 seconden te kort om Wout Van Aert te kloppen bij de 3 kilometer op de spinning fiets: in het klassement van de topsporters goed voor een tweede plaats.

Tim Creusen, tweede in de eindstand, verpulverde met 159 monkeybars dan weer het record van judoka Dirk Van Tichelt. Dat zijn er 54 meer dan de ‘beer van Brecht’...

Nog een opvallende statistiek: het is ‘Limburg boven’ in de einduitslag. De Hasseltse studenten bekleden de eerste drie plaatsen van de rangschikking.

Alle vrouwelijke topsporters geklopt in het roeien

Bij de vrouwen was Ilse Vandenhouweele de sterkste. De studente aan de Arteveldehogeschool, nota bene ook een roeister, was ruim een minuut sneller dan haar haar eerste achtervolger Katrien Slabbynck.

Vandenhouweele klopte alle vrouwelijke topsporters in het roeien. Ze was na één kilometer roeien 11 seconden sneller dan wielrenster Jolien D’hoore. Eline Lasser slaagde erin om de vrouwelijke topsporters te evenaren in het benchen. Net als Fanny Lecluyse, Elise Mertens en Hanne Claes duwde ze 55 kg de lucht in.

De livestream op de website van Telenet, waar fans van thuis uit konden mee supporteren, werd meer dan 27.000 keer bekeken. “Deze eerste studenteneditie van ‘De Container Cup’ was een onverhoopt succes”, aldus de organisatoren.

Door vml
AANGERADEN