‘Eveline’ is alweer vrij: twintiger die naaktbeelden BV’s verzamelde, mocht na twee dagen gevangenis verlaten

Onder andere zanger Stan Van Samang werd door ‘Eveline’ in de val gelokt 

Onder andere zanger Stan Van Samang werd door ‘Eveline’ in de val gelokt 

De twintiger uit Gent die aangehouden werd voor het verkrijgen van naaktbeelden van Stan Van Samang en co., heeft de gevangenis gisteren onder voorwaarden alweer mogen verlaten. Dat heeft onze redactie vernomen en wordt bevestigd door de advocaat van de man. Wellicht heeft de onderzoeksrechter zijn bevel tot aanhouding opgeheven, en mocht hij na twee dagen cel al beschikken.

Dirk Coosemans en Marc Klifman

Met een vals profiel wist de Gentse twintiger G.R. van minstens drie bekende Vlamingen naaktbeelden te verzamelen. Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire deelden gretig expliciete foto’s en filmpjes met stoeipoes ‘Eveline’. Dachten ze. Maar in werkelijkheid kwamen de beelden dus bij G.R. terecht. De jonge twintiger stuurde de compromitterende beelden daarna door naar een vriend, ook een twintiger uit de Kempen. Die plaatste de beelden op Grindr, een Tinder-variant voor homo’s. Zo kreeg uiteindelijk half Vlaanderen ze toegestuurd via WhatsApp.

G.R. werd woensdag aangehouden voor de feiten. Hij bekende, en overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis in Brussel. Gisteren zou de jongeman dus alweer vrijgelaten zijn.

LEES OOK. Waarom we naaktfoto’s naar wildvreemden sturen: “Eigenlijk is het een eeuwenoud fenomeen”

De precieze omstandigheden van de vrijlating waren gisteren onduidelijk. Jan Donkers, de advocaat van G.R., wou het nieuws alvast niet bevestigen. Hij stelde dat hij zoals gepland naar de raadkamer over de zaak zal gaan, die vandaag plaatsvindt in Brussel. Ook het parket kon of wou, net als de advocaat, het nieuws van de vrijlating niet bevestigen.

Voor de kick

Naast de drie bekende slachtoffers zouden er nog minstens drie BV’s en verschillende onbekende Vlamingen zijn die benaderd zijn door ‘Eveline’ en beelden overgemaakt hebben. Er zou ook sprake zijn van een eerdere klacht tegen G.R. voor vergelijkbare feiten. De twintiger zou verklaard hebben dat hij “het deed voor de kick” en omdat “hij graag blote mannen verzamelt”.

LEES OOK. ‘Eveline’ blijkt 22-jarige student die al jaren (bekende) Vlamingen in de val lokt: “Ik kick op blote mannen”

De vriend uit de Kempen werd woensdag na verhoor door de onderzoeksrechter al vrijgelaten onder voorwaarden. Nu zou dus ook hoofdverdachte G.R. gelost zijn. Al waren de omstandigheden waarin dat gebeurde behoorlijk onduidelijk.

In de marge vernam onze krant nog dat Peter Van De Veire zich aangesloten heeft bij de klacht die Stan Van Samang eerder indiende. Van Sean DHondt is het niet duidelijk of hij al dan niet een klacht heeft ingediend.

LEES OOK

Nu in het nieuws