KOERSNIEUWS. Topfavoriet Mathieu van der Poel krijgt Merlier mee in Gent-Wevelgem, einde seizoen voor Vanbilsen

 ©  Photo News

Parijs-Roubaix werd vanwege de coronacrisis afgelast, maar Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs en de Ronde van Vlaanderen gaan wel gewoon door. Volg hier de laatste nieuwtjes en selecties in aanloop naar Gent Wevelgem - In Flanders Fields van zondag.

Deceuninck - Quick-Step met verschillende troefkaarten in Gent-Wevelgem

Deceunick-Quick Step staat zondag met een sterk team aan de start van Gent-Wevelgem. Onder meer Sam Bennett is van de partij. De 29-jarige Ier reed, en won, zijn laatste wedstrijd op de Champs-Elysées. Hij hervat nu in Ieper. Ook van de partij zijn de drie Belgen Yves Lampaert, Tim Declercq en Bert Van Lerberghe, naast Zdenek Stybar, Florian Sénéchal en de Deense kampioen Kasper Asgreen. Een team dat mogelijkheden biedt.

LEES OOK.Voorbeschouwing Gent-Wevelgem 2020. Drie keer Kemmelberg en dan sprinten (maar met hoeveel?)

“Wij starten met een ploeg die best wat ervaring heeft in koersen van het kaliber Gent-Wevelgem”, blikte sportdirecteur Wilfried Peeters vooruit. “Voor Sam Bennett is het de eerste wedstrijd die hij rijdt na de Tour. Maar zo zijn er hier nog wel enkele jongens. Bennett kent de streek want, hij woonde hier jaren. De Kemmelberg is hem niet onbekend. Bennett is omzeggens onze joker. Het kan hier alle kanten op. Het weer zal een heel bepalende rol spelen. We gaan hier niet sprinten met een volledig peloton, dat staat nu al vast. Maar komt er een spurt met een omvangrijke groep of een klein groepje en Bennett is nog mee, dan spelen we natuurlijk zijn kaart.”

 ©  Pool via REUTERS

Kwiatkowski rijdt Belgisch drieluik

Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) zal zondag aan de start staan van Gent-Wevelgem. De 30-jarige Pool stond aanvankelijk niet op de voorlopige deelnemerslijst, maar zal nu toch deelnemen. Naast de voormalige wereldkampioen zullen ook Leonardo Basso, Christian Knees, Christopher Lawless, Ethan Hayter, Luke Rowe en Owain Doull aan de start staan in Ieper. “De Scheldeprijs laat hij wel links liggen, maar daarna staat de Ronde van Vlaanderen en de Driedaagse Brugge-De Panne op zijn programma”, geeft sportdirecteur Servais Knaven nog mee.

Van der Poel zondag speerpunt bij Alpecin-Fenix

Bij Alpecin-Fenix hebben ze met Mathieu van der Poel de te kloppen man voor Gent-Wevelgem. “Met het wegvallen van Parijs-Roubaix verandert er eigenlijk weinig aan de einddoelen van Mathieu van der Poel”, vertelt sportdirecteur Michel Cornelisse. “Gent-Wevelgem stond al lang op zijn verlanglijstje, net als de Ronde van Vlaanderen. Natuurlijk is het jammer dat de Helleklassieker niet wordt gereden, maar dat is voor iedereen het geval.”

Ook Tim Merlier staat zondag aan de start in Ieper, net als Jonas Rickaert. “ Wij staan opnieuw met een sterke selectie aan de start. De tijd dat we onopgemerkt meereden in de grote groep is al een tijdje voorbij. Wij rijden altijd om te winnen en om ons te laten opmerken. Daar kregen we in het verleden wel al eens een opmerking over, maar nu zijn de meningen toch wel anders”, aldus Cornelisse.

 ©  Photo News

Lotto Soudal met Ewan en Degenkolb

Lotto Soudal komt morgen met twee speerpunten aan de start van Gent-Wevelgem. Zowel de Australiër Caleb Ewan, als de Duitser John Degenkolb zullen de wedstrijd betwisten. Ze krijgen Roger Kluge, Brent Van Moer, Jasper De Buyst, Florian Vermeersch en Frederik Frison mee in steun.

LEES OOK.Deelnemerslijst Gent-Wevelgem 2020

“Ik vind het huidige parcours zelfs nog wat straffer dan voorheen. Iets zwaarder. Wij starten morgen alvast met onze sprinter Caleb Ewan. Zet er een omvangrijke groep koers richting Wevelgem, dan is hij onze man. Maar de vraag is hoe hij de drie beklimmingen van de Kemmelberg zal doorspartelen. Ik vrees dat het limiet limiet zal worden”, meldt sportdirecteur Mario Aerts van Lotto Soudal.

Einde seizoen voor Vanbilsen

Kenneth Vanbilsen (Cofidis) heeft in overleg met zijn Franse ploeg om vervroegd een einde te maken aan het seizoen. De Limburger wil zich nu al toeleggen op volgend seizoen. Zijn laatste koers was het Belgisch kampioenschap in Anzegem. Daar eindigde hij als 93e.

 ©  Photo News

Eén team minder voor vrouwenwedstrijd

Alé BTC Ljubljana zal morgen niet aan de start staan van de vrouweneditie van Gent-Wevelgem. Dat kreeg de organisatie zaterdag te horen van het Italiaanse team. “Wij kregen een telefoontje dat drie rensters van de ploeg positief hebben getest op het coronavirus. Zij moeten daarom forfait geven”, meldde Griet Langedock van het organisatiecomité.

Trentin alleen kopman bij CCC Team na forfait Van Avermaet

Zoals verwacht moet Greg Van Avermaet forfait geven voor Gent Wevelgem - In Flanders Fields van zondag. Het verdict na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik was hard: drie gebroken ribben, breuk in nekwervel en gescheurde ligamenten. Matteo Trentin is daardoor de enige kopman bij CCC Team.

LEES OOK.Olivier Naesen speelt met vuur in aanloop naar Gent-Wevelgem: “Ik ben nog nooit gelost op de Kemmelberg”

“Ik denk dat we eerlijk moeten zijn en toegeven dat de Brabantse Pijl niet onze beste race was, ik verwacht dan ook dat we agressiever gaan rijden”, aldus ploegleider Steve Bauer. “We zullen opnieuw starten met Matteo Trentin als onze kopman, ik denk dat hij de sterkste is voor dit soort wedstrijden.”

Teuns pakt er Gent-Wevelgem bij

Dylan Teuns rijdt in het vooruitzicht van de Ronde van Vlaanderen ook nog Gent-Wevelgem. Die koers stond aanvankelijk niet op zijn programma maar de belg werd nu toch opgenomen in de selectie van Bahrain McLaren. “Onze line-up bevat een mix van sprinters en klassieke mannen”, legt Tristan Hoffman legt uit. “We hebben drie renners die onderweg het verschil kunnen maken: Sonny Colbrelli, Dylan Teuns en Ivan Cortina. We zullen proberen hen te brengen in een selecte groep die wellicht zal overblijven in de finale.”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten