Wereldkampioene veldrijden Alvarado haalt brons op WK mountainbike bij U23, Detilleux wordt zevende

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Veldritwereldkampioene Ceylin Alvarado heeft zaterdag de bronzen medaille veroverd op het wereldkampioenschap mountainbike crosscountry U23 in het Oostenrijkse Leogang. De Nederlandse moest wel bijna drie minuten toegeven op de nieuwe wereldkampioene, de Franse Loana Lecomte. De Belgische Emeline Detilleux werd zevende.

De 22-jarige Alvarado won afgelopen week in het Tsjechische Nove Mesto voor het eerst in haar mountainbikecarrière een wereldbekermanche, maar toen kozen enkele sterke U23-vrouwen om aan de start te komen in de elitecategorie. Lecomte onder meer, die in Nove Mesto zelfs kon winnen bij de eliterensters. Op het WK in Leogang schakelde de 21-jarige Franse terug naar de beloften en reed ze weinig verrassend van start tot finish aan de leiding. Daarbij werd ze geholpen door het forfait van de zieke thuisrenster Laura Stigger.

Meer verrassend was de zilveren medaille van de amper 19-jarige Hongaarse Kata Blanka Vas, een renster die in België eveneens haar naam kon maken in het veldrijden. Vas moest 1:11 toegeven op Lecomte, Alvarado 2:42. Opvallend: Alvarado wordt zondag aangekondigd aan de start van de Superprestigeveldrit in Gieten.

Detilleux, een 20-jarige Waalse MTB-specialiste, was de enige Belgische aan de start van de U23-wedstrijd en kwam na een inhaalrace als zevende over de streep, zes minuten na Lecomte.

Na de middag worden in Leogang zaterdag de crosscountrywedstrijden voor vrouwen- en mannen-elite afgewerkt.

AANGERADEN