Alex Dowsett wint rit in de Giro, maar heeft nog geen team voor volgend jaar: “Hoop dat dit me contract oplevert”

 

 ©  AP

Alex Dowsett won een tijdrit in de Giro van 2013, maar zijn overwinning zaterdag was toch andere koek. “Ik ben zo opgelucht”, sprak hij na afloop. “Ik heb een zwaar jaar gehad, er was en is zoveel onzekerheid, zoals dat voor veel mensen in deze periode is. Ik heb nog geen contract voor volgend jaar, maar er komt een baby aan. Dus ik had dit echt nodig.”

Bron: BELGA

LEES OOK. Vroege vluchter Alex Dowsett is medevluchters te slim af, peloton neemt snipperdag

Dowsett won zijn laatste wedstrijd in juni 2019, het nationaal kampioenschap tijdrijden, een titel die hij toen voor de zesde keer pakte. De renner maakte mee de overstap van Katusha-Alpecin naar Israël Start-Up Nation, maar heeft nog geen contract voor volgend jaar. “Voor mezelf en mijn familie zijn het moeilijke tijden, zoals dat voor veel mensen in deze coronaperiode is. Het is lastig om een nieuw contract te krijgen. Ik wil mijn gezin blijven onderhouden, dit is een speciaal moment om hier te winnen. Ik hoop dat het helpt om nog verder te mogen koersen, want dat is wat ik het liefste doe.”

“Ik werk hard en leef voor mijn vak. Dit is een heel speciale zege, want het is toch anders om na een solo te winnen dan in een tijdrit. We waren weg met dat groepje, we werkten goed samen en we kregen een mooie voorsprong. De winnaar zat vooraan. Toen ik wegsprong en voelde op het eind dat ze me niet zouden terugpakken, is dat toch speciaal om zo naar de finish te rijden, dat is een gevoel dat me nog lang zal heugen.”

“Je wordt steeds een jaar ouder. Elke overwinning kan wel eens je laatste zijn, misschien is dit ook wel mijn laatste grote ronde. Ik probeer hiervan te genieten met mijn ploeggenoten, mijn vrouw en mijn familie en hopelijk kan ik nog lang fietsen. Het is ook een belangrijke zege voor de ploeg. We kwamen in de UAE Tour er al een keer dichtbij en in de Tour de France hebben we elke dag gevochten. Nu is het wel raak en kunnen het jaar positief afsluiten.”

Op de ochtend van zijn ritzege in de Giro stuurde Dowsett nog een opvallende tweet de wereld in. “Ik poetste mijn tanden en besefte toen dat ik vanmorgen mijn vers gezette koffie nog niet had gedronken. Ik hoop echt dat de dag straks beter wordt, want het begon met een nachtmerrie.”

Na zijn zegetocht volgde er een ludiek antwoord op zijn eigen tweet. “Het werd inderdaad beter.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten