“Als hij groen licht krijgt van de dokters, start Greg Van Avermaet misschien nog in de Ronde van Vlaanderen”

 

 ©  BELGA

Greg Van Avermaet is aan zijn laatste maanden bezig bij de oranje brigade van CCC, maar na een val in Luik-Bastenaken-Luik leek zijn seizoen erop te zitten. Zaterdag zette ploegleider Valerio Piva de deur voor een deelname van zijn kopman aan de Ronde van Vlaanderen echter opnieuw op een kier. “Hij stelt het al bij al goed.”

Tjorven MessiaenBron: BELGA

Zondag start CCC zonder Greg Van Avermaet aan het Vlaamse luik van het najaar. De Olympische kampioen herstelt immers van een zware val in La Doyenne. Een gescheurd schouderligament, drie gebroken ribben, een breuk aan de ruggenwervel en een lichte klaplong: het medisch bulletin oogde zwaar. Zijn ploegleider Valerio Piva geloofde afgelopen week dan ook niet dat zijn kopman dit seizoen nog in actie zou komen.

Maar zaterdag viel er toch een ander geluid te horen bij Piva. “Of er nog hoop is voor de Ronde? Dat is een vraag die de medische staf moet beantwoorden. Ik heb Greg nog gehoord en hij stelt het al bij al goed. Hij is aan de beterhand. Krijgt hij van de dokters het licht op groen dan zal hij misschien nog starten in de Ronde van Vlaanderen. Maar zonder conditie? We zien wel”, besluit Piva.

Hoe dan ook, veel tijd om te helen heeft Van Avermaet niet meer. De Ronde van Vlaanderen wordt immers volgende week zondag (18 oktober) al gereden.

 

 ©  SPORZA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten