15-jarige ‘millennial’ zalig verklaard door paus Franciscus

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Paus Franciscus heeft zaterdag de overleden Italiaanse adolescent Carlo Acutis zalig verklaard. Acutis, een diepgelovig computergenie, wordt zo de eerste “millennial” die de eer te beurt valt.

LEES OOK. Hoe een computerwonder (15) vanuit het graf een doodziek kind genas en patroonheilige van het internet wordt (+)

Acutis werd in 1991 geboren in Londen en stierf in 2006 aan leukemie. Twee jaar geleden kreeg hij al de status van eerbiedwaardige. Eerder dit jaar erkende het Vaticaan dat er een mirakel was geschied toen een doodziek Braziliaans kind in 2013 genas nadat zijn familie om een tussenkomst van Carlo had gebeden.

De erkenning opende de deur naar de zaligverklaring van Acutis. Paus Franciscus had de jongen eerder al aangehaald als een voorbeeld voor de jeugd. De diepgelovige jongeman maakte religieuze websites en creëerde een expositie over eucharistische mirakelen die de wereld rondging.

Volgens waarnemers richt paus Franciscus zich met de zaligverklaring opnieuw tot de jeugd, die hij in het verleden al meermaals waarschuwde voor de gevaren van het internet en fake news.

De zaligverklaring van Acutis was reeds in juni gepland, maar moest uitgesteld worden als gevolg van de coronapandemie.

AANGERADEN