Handelsbeurs omarmt Sioen in coronatijden

Foto: Steven Hendrix

Gent -

Coronatijden of niet, zaterdagavond deed Gentenaar Sioen wat hij moest doen: hij legde een warme deken met oude en vooral veel nieuwe songs over het publiek in de Handelsbeurs.

Het was de artiest Sioen, die zaterdag in de Handelsbeurs op het podium stond, en niet Frederik Sioen, sinds een aantal maanden de coördinator van Kunstenoverleg Gent. Begin dit jaar bracht Sioen met Messages of Cheer & Comfort een nieuwe plaat uit. Tijdens Odegand 2019 liet Sioen  een volgelopen Gras- en Korenlei  live al even proeven van enkele nummers van die plaat. Maar dat hij moest wachten tot 10 oktober om zijn plaat aan zijn Gents publiek voor te stellen, knaagde aan zijn vel en ziel.

Sioen begon zijn set met Please Hold Me In Your Arms. In zijn eentje achter zijn piano. Na afloop van het nummer begroette hij het publiek heel symbolisch: hij beperkte zijn verwelkoming door zittend op zijn pianokrukje de tilel van de song te herhalen en zijn armen vragend wijd open te spreiden, richting publiek. Een publiek van 230 fans die in veilige bubbels op de rode pluchen zetels van de zittribune zaten.

Sioen verrijkte zijn band voor de gelegenheid met een violist, saxofonist en cellist die zijn nummers naar een hoger niveau tilden. Sioen wachtte tot na het apocalyptische einde van Crime Of Passion dat als vijfde nummer in de set zat om een tweede keer naar de opsluiting van de lockdown te verwijzen: “Dit moest er even uit!”, klonk het opgelucht. Later in de set (twintig nummers, goed voor zeven kwartuur onafgebroken songs en ballads) kwam Sioen bij het afsluiten van Wondering nog even terug op de lockdown: “Waar gaan we heen in deze wereld, als je als artiest je plaat die in januari uitkomt pas in oktober echt aan je publiek kan voorstellen?”, zo klonk het. Waarna hij, helemaal niet verbitterd, maar vol emotie en energie Little Girl inzette. Toen Sioen en zijn zeven bandleden na Hope For This Land het podium verlieten, leek het er even op dat schreeuwen door mondmaskers niet het gewenste effect zou hebben, dus begon het publiek stampvoetend lawaai te maken op de zittribune en keerde de band terug voor het uitnodigende Rest Your Head uit Messages of Cheer & Comfort, gevolgd door Another Ballad uit See You Naked, zijn debuutplaat uit 2003, waarvan Another Ballad en Cruisin ook gebruikt werden in de film Team Spirit II van Jan Verheyen. Met het bemoedigende zinnetje ‘Zorg goed voor elkaar’ stuurde Sioen het publiek de zaal uit, om in de ruime foyer van de Handelsbeurs nog even kort coronaproof na te genieten aan tafeltjes van vier.

Rudy Tollenaere, foto’s Steven Hendrix

Handelsbeurs omarmt Sioen in coronatijden
Foto: Steven Hendrix
Handelsbeurs omarmt Sioen in coronatijden
Foto: Steven Hendrix
AANGERADEN
Meest recent