Belgische pechvogels in Gent-Wevelgem: Oliver Naesen ligt weer tegen de grond, zadelbreuk voor Jasper Stuyven

Oliver Naesen viel alweer. Foto: Photo News

“Godverdomme, ’t is echt godgeklaagd.” Op zondag vloekt men niet, maar dat kon Oliver Naesen in Wevelgem niet schelen. Net als in de BinckBank Tour kwam de kopman van AG2R in Gent-Wevelgem ten val. Nog voor half koers. Samen met Jasper Stuyven was hij de pechvogel van de dag in Gent-Wevelgem.

“Het enige geluk is dat het niet op mijn geteisterde knie is”, reageerde Oliver Naesen. “Ik ben wel op mijn hoofd gevallen, mijn bekken heeft een serieuze klop gekregen en ik zat zo geblokkeerd op de fiets als ik groot was. Ook alle gelletjes in mijn achterzak waren ontploft... Ik heb niet meer gedronken en gegeten, want de koers was toch om zeep.” Uiteindelijk eindigde hij nog veertiende. “Ik heb mij nog herpakt, maar dit is sowieso ambetant. Zorgen voor de Ronde? Moeilijk te zeggen. Hopelijk ben ik dit morgenvroeg al vergeten.”

Zadelbreuk voor Stuyven

Op de tweede passage van de Kemmelberg kon Jasper Stuyven niet aanpikken bij Van Aert en co. De reden? Mechanische pech. Op de top wisselde hij van fiets. “Vijf kilometer voor de tweede klim brak mijn zadel, waardoor de zadelpunt helemaal naar beneden was gezakt. Al op de Monteberg voelde ik dat ik door dat zadel niet genoeg macht kon zetten op de pedalen. De Kemmelberg was er te veel aan.” Stuyven hoopte nadien met nog enkele andere renners terug te keren, maar reed in niemandsland. “Frustrerend, maar toen ik hoorde dat Mads won, was dat snel vergeten.”

Door bvc
AANGERADEN