De comeback van Mel C: “Sporty Spice eindelijk omarmd”

Foto: iso, blg

Mel C, alias Sporty Spice, gooit eindelijk weer hoge ogen met haar album Melanie C. “Ik heb eindelijk Sporty Spice omarmd. Ze zit ook in mij.”

Van een comeback gesproken. Melanie Chisholm, beter bekend als Mel C of Sporty Spice heeft met haar nieuwe album Melanie C eindelijk nog eens een hit te pakken. De 46-jarige ex-Spice Girl krijgt lovende recensies en staat inmiddels met haar album op de achtste plaats op de Britse charts. De laatste vijftien jaar haalden haar albums nooit de top vijftig. Melanie C kwam er nadat ze zich zo amuseerde tijdens haar comebacktournee met de Spice Girls in 2019.

De comeback van Mel C: “Sporty Spice eindelijk omarmd”

“Het album gaat over je op je gemak voelen in je eigen lichaam en vooral niet streven iemand anders te zijn”, aldus Mel C. “Dat is me na jaren eindelijk gelukt: ik heb vrede met mezelf en dat komt ook omdat ik nu Sporty Spice heb omarmd. Ze is een stuk van mezelf, dat besefte ik tijdens de tournee.” Tijdens de hoogdagen van de Spice Girls leed Mel C aan een eetstoornis en belandde ze in een depressie.

Op dit album kiest ze niet meer voor alternatieve pop, maar trekt ze de kaart van dance en pop. Een voltreffer zo blijkt. “ Ik denk dat we muziek nu meer dan ooit nodig hebben om ons gelukkig te voelen, maar dat was niet de aanleiding. Na mijn vorige album, Version of me, ben ik begonnen met een nieuwe carrière als dj. Ik heb er mijn passie voor dancemuziek herontdekt”, aldus Sporty Spice. Er staat een Europese tournee gepland die in april 2021 van start gaat.

Door ldb, tove
AANGERADEN