President Frans-Polynesië test positief op corona, kort na bezoek aan Macron

Edouard Fritch. 

Edouard Fritch. ©  AFP

Bron: BELGA

Twee dagen na zijn ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron in Parijs, testte president Edouard Fritch van Frans-Polynesië positief voor Covid-19 bij zijn terugkeer naar Tahiti. Dat staat in een persbericht dat zondag door de communicatiedienst van het Frans overzees gebied naar buiten is gebracht.

De 68-jarige Fritch ontmoette Macron donderdag, voordat hij de volgende dag het vliegtuig nam naar hoofdstad Papeete in Tahiti. Hij werd zaterdagavond getest “omdat hij wat koorts en gewrichtspijn had”. Het resultaat was “positief” in de nacht van zaterdag op zondag, aldus de verklaring. Hij is in quarantaine gegaan. Volgens het persbericht is zijn toestand “niet verontrustend”.

Tijdens zijn verblijf in Parijs ontmoette Fritch een week eerder ook premier Jean Castex en minister van Buitenlandse Zaken Sébastien Lecornu, evenals minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op 5 oktober.

Fritch “was negatief verklaard in de RT-PCR-test uitgevoerd in Parijs, 3 dagen voor zijn vertrek”, gaf zijn communicatiedienst aan.

Nu in het nieuws