Louis Vuitton geeft eerste beelden vrij van collectie met NBA

 ©  Louis Vuitton

Louis Vuitton en de Amerikaanse National Basketball Association (NBA) maakten in januari bekend dat ze voor drie jaar een deal hadden afgesloten. In het kader daarvan ontwierp Virgil Abloh een collectie en de eerste beelden daarvan werden nu vrijgegeven.

flb

De LA Lakers wonnen zondag het NBA Championship en tegelijk werd meer informatie vrijgegeven over de collectie van Louis Vuitton in samenwerking met de bekendste basketbalcompetitie wereldwijd. Zo blijkt het om een limited edition-collectie voor mannen te gaan die op 20 november officieel wordt gelanceerd.

Het gaat om de eerste samenwerking ooit van het Franse modehuis met een sportcompetitie en designer Virgil Abloh liet zich inspireren door diversiteit en inclusie. “De muzen van de modewereld kunnen soms onvoorspelbaar zijn”, zegt hij in een mededeling. “Deze collectie viert de culturele bijdrage van basketbal en zijn diverse persoonlijkheden aan de kracht van eenheid zoals we die vandaag kennen.”

De collectie bestaat vooral uit sportieve items waarin het monogram van Louis Vuitton en het NBA-logo zijn verwerkt. Het gaat om leren jasjes, jeans, T-shirts, maatpakken, cardigans, rugzakken en een reeks schoenen, van sneakers over boots tot loafers.

 ©  Louis Vuitton

Aangeboden door onze partners

Lees ook