Geen autosalon in 2021 betekent zware financiële domper voor constructeurs

© Het Nieuwsblad

Het autosalon van Brussel, gepland in januari, gaat niet door. Het wordt uitgesteld naar 2022 vanwege de coronacrisis, zo laat Febiac weten. Het betekent een zware domper voor de constructeurs die het al moeilijk hebben.

tg

“Vandaag, nu de pandemie opnieuw snel aan kracht wint, moet Febiac besluiten dat de huidige ontwikkeling van de Covid-pandemie het ons niet toelaat om een ‘fysiek’ auto-, motor- en lichte bedrijfsvoertuigensalon te organiseren”, zegt salondirecteur Pierre Lalmand.

“Wij willen op geen enkele manier de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen ondermijnen die de overheid van elke burger en elke organisatie verwacht.”

De volgende editie van de Brussels Motor Show zal plaatsvinden van 14 tot 23 januari 2022.

Na het laatste grote internationale automobielsalon in Europa te zijn geweest dat in 2020 succesvol de deuren heeft geopend, hoopte Febiac om tevens de eerste te zijn die begin 2021 de Europese automobielsalons terug op de kaart zou zetten en een aantal primeurs naar Brussel te halen. Maar dat gaat dus niet door.

Het salon trekt telkens ongeveer 500.000 bezoekers en zorgt meestal voor een topverkoop. Het wegvallen betekent een zware domper voor de constructeurs.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten