Einde van quarantaine voor Napoli-spelers, reist Mertens nog naar IJsland?

Foto: Photo News

De spelers van Napoli hebben na een laatste negatieve coronatest hun quarantaine mogen verlaten. Dat maakte de Napolitaanse club dinsdag bekend. Dries Mertens miste door de verplichte quarantaine de interlands van de Rode Duivels, vorige week donderdag vriendschappelijk tegen Ivoorkust (1-1) en zondag voor de Nations League in Engeland (2-1). Woensdag (om 20u45) spelen de Duivels opnieuw voor de Nations League in IJsland. De kans lijkt echter eerder klein dat Mertens nog naar Reykjavik zal afreizen.

Mertens zat met de rest van zijn team bij Napoli in quarantaine in een hotel naast het trainingscentrum, na een risicowedstrijd tegen Genoa, eind september. Bij die ploeg werden nadien meer dan twintig besmettingen vastgesteld.

Napoli kwam vervolgens niet opdagen voor de topper tegen Juventus in Turijn. De club gaf aan dat het van de lokale gezondheidsautoriteiten geen toestemming had gekregen om af te reizen. Bij de Napolitanen hadden spelers Piotr Zielinski en Eljif Elmas en een lid van de omkadering op dat moment al positieve tests afgelegd.

(belga)

AANGERADEN