Mitchelton-Scott twijfelt over deelname aan de Vuelta

Bron © Cyclingnews

Foto: AFP

Een dag nadat Mitchelton-Scott uit de Ronde van Italië stapte omwille van vier stafleden die besmet bleken met Covid-19, laat het Australische team weten dat het twijfelt om volgende week aan de start te verschijnen van de Ronde van Spanje.

Mitchelton-Scott houdt geen goede herinneringen over aan de Ronde van Italië. Vorige week had met kopman Simon Yates al een renner van de Australische wielerformatie positief getest op Covid-19, gisteren volgde een positieve test bij vier stafleden. Mitchelton-Scott besliste vervolgens om zelf uit de Giro te stappen. Het team twijfelt nu ook openlijk over zijn deelname aan de Ronde van Spanje, die komende dinsdag van start gaat. Het zal een interne discussie houden en binnen de 48 beslissen of het naar Spanje zal afreizen.

“We gaan morgen nog geen beslissing nemen, maar we zullen een open discussie hebben over wat onze volgende stap zal zijn, omdat de cijfers in Spanje snel toenemen”, vertelde General Manager Brent Copeland aan Cyclingnews. “We zullen zien hoe het de komende dagen gaat, maar we willen niet in dezelfde situatie in de Vuelta komen als in de Giro. Op dit moment willen we gaan, maar als we na een interne discussie besluiten dat we ons ongemakkelijk voelen om te gaan, zullen we een beslissing nemen op basis van onze sociale verantwoordelijkheid. Als je jouw renners en personeel naar een gebied stuurt waar veel mensen geïnfecteerd zijn met het virus, wordt dat immers ook een beslissing over sociale verantwoordelijkheid op ethisch vlak.”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN