Er staat geen maat op Niels Destadsbader: gemikt op twee, maar nu al zeker twaalf optredens in de Ghelamco Arena

Foto: rr

Eerst waren er twee concerten. Dan zes. En intussen mag Niels Destadsbader in november liefst twaalf keer het podium op in de Gentse Ghelamco Arena. Verlengd wegens succes, heet dat.

1.200 mensen. Zoveel mogen er elke keer binnen in Ghelamco Arena, de thuishaven van voetbalploeg KAA Gent. Zij zitten buiten, maar wel droog in de tribunes. En naast het bewaren van afstand werden nog meer veiligheidsmaatregelen genomen. Daarvoor werd een hele checklist afgewerkt: er is onder meer een aparte in- en uitgang, eenrichtingsverkeer, en mondmaskers moeten de hele tijd aan blijven.

Het stelt de fans alleszins gerust. Aanvankelijk mikte Niels Destadsbader op ‘slechts’ twee optredens, maar wegens de snelle ticketverkoop en de grote vraag breidde dat lijstje almaar uit. “Het doet zoveel deugd om te merken dat de mensen ons nog niet vergeten zijn. Op een week tijd twaalf concerten uitverkopen is, zeker in deze tijden, niet vanzelfsprekend. Wij hebben ons publiek gemist en zij ons blijkbaar ook. Daar kan je alleen maar dankbaar voor zijn”, aldus Destadsbader.

Bij de aankoop van een ticket kunnen fans bovendien een vrije gift doen van 1 euro voor LIVE2020, een organisatie die geld inzamelt om mensen te helpen uit de zwaar getroffen muzieksector. Dan is het enkel nog afwachten of de regels rond evenementen vrijdag al dan niet opnieuw worden aangescherpt.

Door bpr
AANGERADEN